Ce găsim la Smida Jazz Festival 2022, un festival cântat de Radio Guerrilla?
- 14 artiști internaționali, nume reprezentative pentru inovațiile din jazzul contemporan
- 3 zile de muzică bună în inima Munților Apuseni
- Campingul de festival, cu toate condițiile, situat la cea mai înaltă altitudine din România
- O experință unică de festival ce combină jazz contemporan și natura sublimă a muntelui
- Singurul festival de muzică din România pet-friendly
***
Smida Jazz Festival lansează lineup-ul ediției 2022, aducând în fața iubitorilor de muzică bună și de natură de poveste, artiști apreciați internațional, mulți dintre ei prezenți pentru prima dată în România.
Artista londoneză, Nubya Garcia, deschide lista muzicienilor acestei ediții. Autoarea unei muzici avansate ce infuzează jazzul cu ritmurile africane și caraibiene ale diasporei londoneze, Nubya Garcia își utilizează saxofonul pentru a crea multiple emoții și trăiri.
Iggy Pop a spus recent că Nubya Garcia este exemplul pe care îl dă, când i se spune că muzica din ziua de azi nu e cum se făcea odată.
Kamaal Williams, sinonim cu sunetul undergroundului londonez actual, concertează pentru prima data în România, la Smida Jazz Festival. O prezență constantă a marilor festivaluri de jazz ale lumii, muzica lui Kamaal Williams, greu de încadrat în vreun gen, creează în concert stări incredibile.
O inovatoare a jazzului contemporan, saxofonista Chelsea Carmichael este considerată de sofisticata scenă britanică, un talent de o expresivitate ieșită din comun. Chelsea va cânta la Smida pentru prima dată în România.
Belgienii de la Black Flower, artiști atașați de natură, sunt creatorii unor melodii complexe, care utilizează sunete și ritmuri occidentale, orientale și etiopiene. Și pentru ei, publicul român e o premieră.
Francezul Papatef este o apariție inconfundabilă. Cu adevărat un om-orchestra, Papatef cântă simultan la trei-patru instrumente și din voce și va performa pentru prima dată pe o scenă din România.
Dansul, starea de vibrație la unison a publicului vor fi asigurate la Smida Jazz Festival prin act-urile unor artiști ca exoticii Islandman și nemții de la Triorität, maeștrii ai dancefloor jazz.
Artiștii români prezenți în lineup-ul acestei ediții sunt: Mischa Blanos, un explorator al alianței între muzica clasică și electronică și nou formatul grup, Heart Cave, ce experimentează cu sunete organice din natură și texturi electronice.
Lineup-ul complet și informații despre artiștii prezenți la această ediție se găsesc pe site-ul oficial al festivalului.
Muzică bună și natură sublimă, alături de copii și de animalele de companie
Muzica ieșită din comun se trăiește într-o natură de poveste la Smida Jazz Festival. Campingul de festival, situat la cea mai înaltă altitudine din România, dar cu condiții confortabile, e o experiență care iți încarcă bateriile.
În afară de cele două scene destinate concertelor, participanții la Smida Jazz Festival pot lua parte la o serie întreagă de activități, realizate în natură sau în perimetrul festivalului, precum explorări tematice ale pădurii, caiac pe Lacul Beliș sau workshopuri creative în zona Grow.
Smida Jazz Festival reprezintă o escapadă în natură pe ritmuri de jazz contemporan, pentru toți cei care își doresc să petreacă o experință de neuitat alături de copii, de prieteni și de animalele de companie.
Biletele la această ediție, în valoare de 70 euro – Festival Pass și 94 euro – Festival & Camping Pass se pot cumpăra pe site-ul festivalului.
Copiii de până în 14 ani pot participa gratuit la festival, acompaniați de un adult.
***
Smida Jazz Festival este un proiect co-finanțat AFCN, cântat de Radio Guerrilla.