Instinctul care ne face să navigăm, să explorăm și să descoperim, este înscris în codul nostru genetic. Trebuie însă să pornim de la premiza că oamenii nu sunt la fel. Nu au aceleași porniri, aceleași idealuri și nici aceleași concepții despre viață. Se spune că „unii oameni sunt mai curajoși” – da, așa e. Nu toată lumea are curaj și nu toată lumea are aceleași imbolduri, iar genomul uman ne explică și de ce.
În cazul în care vă întrebați, în ADN-ul nostru există o mutație care apare frecvent în astfel de discuții: o variantă a unei gene, numită DRD4, care ajută la controlul dopaminei. Aceasta este un mesager chimic al creierului, important în procesele de învățare și recompensă (ask Dobro). Cercetătorii au legat în mod repetat această mutație (cunoscută sub numele de DRD4-7R și găsită la aproximativ 20% din oameni) de curiozitate și o stare de neliniște.
Zeci de studii au constatat că variația 7R face ca oamenii să se expună mai ușor riscului; să exploreze noi locuri, noi idei, să încerce noi alimente, relații, droguri sau oportunități sexuale. Purtătorii ei îmbrățișează ideea de mișcare, schimbare și aventură. Studiile efectuate pe animale sugerează că acestea își măresc pofts atât pentru mișcare, cât și pentru nou, atunci când sunt supuse acțiunilor lui 7R.
Am intrat în detaliile de mai sus, doar că să înțelegeți că unii oameni nu se mulțumesc cu puțin. Unii nu vor să stea în confort, nu își doresc liniște și pace, ba chiar au un foc interior care îi face să își pună întrebări și să descopere. Ei sunt cei ale căror gene vor stăpâni Universul!