Pe lângă concursul deja știut și potecile superbe, TBT Race este o explorare a vieții la țară, a trecutului nostru, a naturii, a istoriei si traditiilor sașilor, a culturii din zonă, a mâncărurilor și produselor locale. E o întoarcere în timp și în istorie ce oferă acum o nouă abordare turistică: activități pentru o viață activă, trasee unice, confort în cadrul arhitectural refăcut aproape de tradițional, mâncare sănătoasă din producțiile locale.
Pregatiți-vă de vacanță în săptămâna aceea. Pregătiți-vă de odihnă activă si natură. Puteți veni oricând în săptămâna 23-29 august pentru că aveți lucruri de făcut, vizitat și admirat. Ca de obicei în a doua parte a săptămânii vă propunem diferite activități cultural-sportive-socializante.
Ca să nu vă scape nici un element din zonă va reamintim că TBT Race înseamnă: mișcare – mâncare locală – natură – viață la țară – vacanță – tradiții – socializare – istorie medievală – arhitectură – muzică – și stat seara la foc.
Toate acestea împreună cu comunitatea locală.
Fiind Sit Natura 2000, cu multe biserici fortificate și cetăți protejate UNESCO, e locul perfect pentru o minivacanță activă în august, la țară si multe locuri de vizitat le puteti găsi pe site daca nu vă încadrați în programul standard.
Puteți veni singuri, cu familia sau cu prietenii.
Înscrierile s-au deschis și vom comunica fiecare detaliu pe masura ce ne apropiem de saptamâna evenimentului.
Pentru cei care sunt interesați de concurs e bine să știți că este programat pentru 28 august și sunt pregătite 3 trasee care sunt concepute să se poată potrivi fiecărui nivel de pregătire.
Traseul scurt/albastru, de 24km, e conceput pentru cei care sunt mai puțin experimentați și mai puțin antrenați, e pentru familii, e pentru copii care au cât de cât experiență. Nu e ușor, are urcări și coborâri. Se trece printr-o singura fortificație, pe la Cloașterf unde este și punctul de alimentare.
Traseul Scurt chiar dacă are doar 24km este totuși solicitant pentru începători și necesită puțină îndemânare pentru coborârile pe forestier pietruit (controlați viteza prin frânare ușoară solicitând mai mult frana spate și mai puțîn cea față). Manifestați prudență și în zonele de coborâre pe asfalt.
Traseul Mediu/verde fluorescent, de 42km, e mai complex, se trece prin mai multe sate, mai multe biserici fortificate (Meșendorf, Criț, Cloașterf, Saschiz), mai multe puncte de alimentare, teren mai variat.
Traseul Lung/roz, de 77km, e mai complet și parcurge cam toată zona satelor săsești revigorate. Traseul trece și prin Viscri și prin biserica fortificată de la Bunești. La final, cei de la lung coboară prin cetatea Saschiz.
Numărul participanților este limitat la 1400 distribuite astfel: 700 locuri – traseul mediu (43km), 400 – traseul lung (78km) și 300 – traseul scurt (22km).
Pentru preselectarea și diferențierea concurenților după start, se va intra și mai târziu pe poteca îngustă așa încât să fie mai echilibrat valoric. Astfel după urcarea pe asfalt va urma o porțiune de pajiște mai lungă și apoi se intră în poteca construită.
Startul și traseul sunt comune pentru distanta lunga și medie până la fortificația Meshendorf unde se despart. Se despart chiar la ieșirea din fortificație. Atenție la separare și la culorile traseului pe care mergeți.
Detalii actualizate găsiți permanent pe evenimentul de pe Facebook și pe www.tbtrace.ro.
Înscrierile sunt deschise aici.
Ne vedem pe 28 august la Saschiz.