VINERI
IAȘI
Cu ocazia ”avem frencvență-n Iași, 94.3, în sfârșit”, vă anunțăm că ”Le film de Cannes à Iași” începe vineri la Ateneu. Ce-a de-a treia ediție aduce pe marele ecran, timp de trei zile, pelicule premiate la Cannes și proiecții speciale în prezența echipelor din spatele filmului. Intrarea e liberă, iar programul complet e de accesat aici.
BRAȘOV
Dirty Shirt, o trupă longevivă de rock din Maramureș, poposește la Kruhnen Musik Halle, de la ora 20:00. Ei urmează să arate lumii atât piese vechi, cât și noutăți ce se vor regăsi pe viitorul material discografic.
SÂMBĂTĂ
BUCUREȘTI
Drumul spre lumină trece prin…Yellow Club. E vorba, desigur, de un concert Partizan, programat pentru ora 21:00. Ei vin în formulă completa, full electric, așadar o să auziți toate piesele pe care le știți deja în varianta aia de care v-ați îndrăgostit.
Știți că noi mereu vă trimitem la teatru, dar acum vă împingem să vedeți probabil cel mai serios spectacol de până acum. E vorba de premiera ”153 de secunde”, ce se va juca și sâmbătă și duminică la Centrul Național al Dansului București, de la ora 19:30. Spectacolul aduce în discuție momentul Colectiv și arată implicațiile politice, morale și afective ale evenimentului care a unit o întreagă Românie întru solidaritate.
CLUJ
Muzica dance/electro/lounge a băieților de la Golan ajunge la Form Space. Golan concertează live aici, de la ora 23:00. E genul de concert de neratat.
DUMINICĂ
BUCUREȘTI
Cum o fi fost să cânți rock pe vremea comunismului, să-l imiți pe Ceaușescu în timpul unui concert sau pur și simplu să trăiești vremurile alea, aflăm de la Artan și Suedezu. Cei doi vin la Trei Bețivi Bar, de la ora 17:00, să spună povești despre cum au simțit ei comunismul și ce au făcut la revoluție. Evenimentul face parte din documentarea pentru a șasea edițiea Turului Ghidat al Revoluției. Intrarea-i liberă.
Dacă n-ați avut curiozitatea până acum să vedeți performance-ul ”Homo Love”, cu și de Paul Cimpoieru, nu știți ce-ați pierdut. Ei bine, se mai pune în scenă și acum, la Green Hours. Spectacolul nu e doar despre dragoste. E despre noi toți, despre contextele care ne formează și despre relațiile cu cei din jur. E un one-man show, dar Paul reușește de fiecare dată să umple o scenă întreagă de unul singur.