Unde mergem în weekend (22-24 iunie)

VINERI

BUCUREȘTI

Festivalul dedicat iei se întoarce weekend-ul ăsta, de la ora 10:00 la Roaba de cultură. IEsc își propune, timp de 3 zile (ca în fiecare an) să promoveze acest simbol românesc și să îl pună în valoare prin tot felul de evenimente, cum ar fi concerte de folclor reinterpretat, expoziții de ii vechi și moderne, ateliere de creație, proiecții de filme românești și câte și mai câte. Dacă sunteți curioși să vedeți cum elementele tradiționale românești se iNtegrează în contemporan, ăsta-i festivalul pentru voi.

Vă tot trimitem noi la teatru, weekend de weekend, iar acum e timpul să mergeți la Unteatru, să vedeți, sau mai degrabă să simțiți spectacolul Sunt eu, Annabel, programat pentru ora 20:00. Este o producție Lightwave Theatre Company, în spatele căreia se află și al nostru coleg Petru Stratulat. Pentru cei ce nu s-au lipit încă de spectacolele lor, e vorba de teatru vizual cu păpuși în mărime naturală, destinat publicului adult. ”Sunt eu, Annabel” o să îți amintească de acel tu din copilărie, care câștiga întotdeauna lupta cu timpul, în ciuda tuturor disfuncționalităților din jurul lui. Și acum… acum cine mai câștigă?

Sticker-ele atacă iar! Ediția de anul ăsta a Sticker Attack se întâmplă de vineri până duminică la Qreator by IQOS. S-au făcut înscrieri până pe 15 iunie, unde orice om cu viziune și idei mișto a putut să își arate mușchii artistici și să își înscrie creațiile, pentru a fi expuse în cadrul evenimentului. Așa că, dacă ești curios care sunt lucrările celor 100 selectați, vino începând de la ora 20:00 să admiri expoziția de stickere.

De curând s-a redeschis Grădina cu filme, ca să ai și vara asta unde să vezi pelicule faine și să asculți concerte live. De data asta, e rândul băieților de la E.M.I.L să îți dea motive să dansezi și să fredonezi refrenele pe care sigur le știi. Pe la ora 20:30 se deschid porțile.

TIMIȘOARA

Ești închis într-o cameră și ai numai 60 de minute să evadezi. Ce faci? Cei care ați mai fost la escape room înainte, știți că nu e vorba de un scenariu de film horror, ci de un joc. Iar cei ce nu ați fost, mergeți, căci o să trăiți o oră plină de adrenalină. Cu ocazia asta vă anunțăm că Exitgames Timișoara a deschis o nouă camera de tip escape room, cu tema Prison Break. Exitgames mereu au avut escape-room-uri inovative, așa că nu o să vă dezamăgească nici camera nouă. Încercați-o, de mâine încolo e liber la făcut rezervări.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Iar se deschid cerurile pentru Sânziene pe Bulevardul Poligrafiei nr.4.  Sărbătoarea vine cu expoziții, ateliere pentru copii și nu numai, iar intrarea e liberă, ca de obicei. Cea de-a X-a ediție vine cu muzici numa` una și una, printre care și Tomma Alistar, pe care i-ați putut auzi chiar în Guerrilla LogOut, acum câteva săptămâni. Se dă startul activităților pe la ora 19:00.

Poate că încă nu ați auzit de teatrul Arte dell`Anima, dar noi am mai trecut pe acolo și vă spunem că merită. Frumoasa călătorie a urșilor Panda, pe clasicul text al lui Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase, se joacă aici de la ora 19:00. Cei doi actori, Rusalina Bona și Voicu Aaniței sunt tineri și frumoși și pare că sunt făcuți pentru scenă. Povestea pe care o veți vedea aici pare simplă: un el și o ea trăiesc nouă nopți de iubire împreuna. Și după…? Aflați ce vine după acest ”și după..?” dacă veniți la spectacol.

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

Tot în seria Șnur, care e în plină desfășurare la Point, se joacă și Monoloagele vaginului, în regia Monei Gavrilaș, după textul lui Eve Ensler. Universul feminin, cu toate emoțiile, nevoile și trăirile lui, este regăsit aici și înfățișat cu ajutorul actriței Diana Giubernea, ce are peste 20 de ani de experiență în ale actoriei. Nu e loc aici nici pentru pudibonderie, nici pentru prejudecăți, așa că veniți cu mintea deschisă la ora 19:30. Și intrarea e liberă, dar cu donație recomandată.

La Teatrul Dramaturgilor Români e programat spectacolul Fata Morgana, în regia lui Victor Ioan Frunză. Este vorba de o adaptare scenică după textul lui Dumitru Solomon și este o satiră la adresa naturii umane. Spectacolul prezintă o dispariție misterioasă ce are loc la finalul anilor ’70 și, deși textul a fost scris acum 40 de ani, o să regăsiți aici tot felul de trăsături ale firii umane care nu s-au schimbat nici până azi. Se joacă de la ora 19:00.

TIMIȘOARA

Antoine e prea deștept pentru lumea asta și se simte exclus. Așa că singura soluție convenabilă e să devină prost și să se integreze cât mai bine în peisaj. Cam asta e povestea din romanul M-am hotărât să devin prost, de Martin Page, iar acum noi vă trimitem la Teatrul Național, de la ora 19:00, să vedeți spectacolul inspirat din carte, regizat de Antonella Cornici. E și cu muzică bună drept fundal sonor, creată de Bobo Burlăcianu, așadar de neratat.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine