Probabil că mulți aveți deja planuri de mers la mare weekend-ul ăsta, dar, în caz că rămâneți rătăciți prin orașul vostru, să știți că aveți ce vedea, asculta, simți.
VINERI
BUCUREȘTI
Kepler not Kopernicus, sau mai bine zis alter ego-ul trupei Karpov not Kasparov, la care s-au adăugat două voci feminine, cântă la MACAZ, de la ora 22:30. Probabil i-ați auzit și live de la noi din studio, căci au venit de două ori deja. Au un vibe bun, muzica lor e de dansat pe ea, din punct de vedere vizual ai ce vedea, căci se cântă cu energie și asta e ușor de ochit, așa că… go, go, go și ascultați-i. A, și intrarea e pe bază de donații.
La POINT aveți spectacolul intermedia ”Birdville”, în conceptul coregrafei Simona Deaconescu. Este cu dans și prezintă o lume plină cu oameni hibridizați, așa că elementele vizuale de pe ecrane și fundalul sonor se vor schimba la fiecare mișcare a celor de pe scenă, îmbrăcați în corpuri augmentate. E de descoperit un univers virtual distopic, de la ora 19:30.
TIMIȘOARA
The Mono Jacks ajung iar în Timișoara și, deși cântă destul de des pe aici, știm că nu v-ați săturat de ei. Așa că mergeți vineri de la ora 21:00 în Anturaj, unde v-au pregătit un live în variantă acustică.
SÂMBĂTĂ
BUCUREȘTI
Acum câteva luni, într-o miercuri, probabil ați deschis radio-ul pe Guerrilla și ați auzit o voce feminină și o chitară ce v-au transpus în altă lume. Era Iulia Em, care acum are concert la Clubul Țăranului, de la ora 21:00. Iar dacă nu ați ascultat-o live în Guerrilla LogOut, ce trebuie să știți e că e o artistă independentă, cu o chitară în brațe, mai multe premii la purtător și o sensibilitate ce nu o să vă lase rece.
La MNAC continuă și weekend-ul ăsta evenimentele educative. Dacă data trecută copiii au fost cei ce au descoperit tot ce e de descoperit despre muzeu, acum e rândul adulților să exploreze expozițiile ce sunt de găsit aici și să afle de ce e importantă arta vizuală în viața urbană. Ghid vă va fi Lea Rasovszky, artistă vizuală, ce vă va deschide mințile de la ora 14:00. E de fugit după locuri, căci sunt puține.
BRAȘOV
La Teatrul Sică Alexandrescu începe o serie de spectacole de comedie, unde e de venit dacă vreți să scăpați de toate cele adunate de-a lungul săptămânii. Primul spectacol programat este ”Mincinosul”, în regia lui Vasile Nedelcu, și o să vă facă să vă întrebați cât de dăunătoare este, de fapt, minciuna, și de ce sau dacă avem dreptul de a-i face pe cei din jur să sufere pentru a ne atinge un scop personal. Se joacă de la ora 19:00.
DUMINICĂ
Se întâmplă o nouă ediție din ”Absent nemotivat” la Qreator by IQOS. La fiecare final de săptămână, Marius Chivu invită câte un scriitor alături de care citește și vorbește din și despre opera altui scriitor căruia poate că nu i s-au recunoscut meritele atât cât ar fi trebuit. Invitatul de duminică este Radu Vancu, care va citi din Iustin Panța, scriitor dispărut la doar 37 de ani. La ora 18:30 se dă startul la comemorat și îmbogățit cultura generală cu încă un artist.
MNAC găzduiește în avanpremieră performance-ul ”Letters to Sociey”. Spectacolul e susținut de un duo olandez și a fost realizat după ce membri au stat câteva săptămâni față în față cu social-media-ul românesc. Cum afectează media digitală viața oamenilor și cine va câștiga lupta legată de organizarea online-ului, aflați dacă veniți la sala Auditorium, de la ora 20:00.
Săptâmâna trecută nu ne-am ținut de promisiunea ”niciun weekend fără teatru”, dar nu-i bai, recuperăm acum. ”Tot ce-i minunat în lume”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, se joacă la Unteatru. Nu-i totul atât de minunat în spectacol, (deși titlul așa spune) ci mai degrabă o să te împingă spre conștientizarea faptului că depresia și stigmatizarea în România sunt, în continuare, la orice colț. De băgat în ființă de la ora 19:30.
Când vă zicem că recuperăm, păi chiar o facem. Așa că vă mai trimitem la un spectacol, ca să aveți de unde alege. La POINT se joacă, din nou, Bun de export, pe textul lui Alex Tocilescu, în regia Catincăi Drăgănescu. Pe scurt, Bun de export îți propune să te întrebi ce se întâmplă cu cei ce decid că aici în țară nu mai au ce face și pleacă, cu gândul de a nu a mai veni înapoi. De la ora 19:30 o să descoperiți niște povești despre problema migrației pe care probabil că le-ați întâlnit și voi, dacă nu chiar le-ați trăit.