Unde mergem în weekend (8-10 iunie)

VINERI

BUCUREȘTI

La Centrul Național al Dansului București se întâmplă evenimente și vineri și sâmbătă, mai exact Conferința Metakimospheres și Masterclass-ul Constructing Realities. Vineri, de la ora 19:30, lectori vor fi coregraful și artistul vizual Johannes Birringer și cercetătoarea și regizoarea Aristița Albăcan. Sunt invitați aici toți pasionații de proiecte experimentale, muzicienii, arhitecții și mai toți cei din domeniile ăstea creative. Iar sâmbătă va fi și un masterclass, la care e nevoie de înscriere în prealabil până vineri la ora 14:00, susținut tot de Johannes Birringer.

Ajungem MARI” sărbătorește vineri 4 ani de creat o lume mai bună pentru copiii din centrele de plasament. Peste 5000 de oameni frumoși s-au oferit până acum voluntari în cadrul proiectului, iar acum e timpul și pentru o petrecere la care vi s-au pregătit jocuri ale copilăriei, baloane cu heliu, muzică, mâncăruri și câte și mai câte. Invitați speciali vor fi nimeni alții decât Basska, Bujor Stoicovici și FeLa, adică artiști care mai de care. Paricipați la ”Playground for Education”, la Clubul Țăranului, de la ora 19:00, și poate după, dacă vă surâde ideea, veți deveni chiar voi voluntari, cine știe.

Săptămâna trecută v-am tot zis de festivaluri faine, iar cei ce nu s-au săturat încă de zile întregi de muzică și ateliere ar face bine să ciulească urechile. În Parcul Izvor se întâmplă Natura Fest, adică festivalul ăla care vrea să vă atragă atenția asupra faptului că de natură trebuie să cam ai grijă dacă vrei să trăiești într-un mediu mai curat. Nu lipsesc atelierele de reciclare, dar nici concertele, ce se vor întinde pe 3 zile. Coma, Eyedrops, The Amsterdams, Grimus, E.M.I.L, FiRMA și alții vor fi trupele ce se vor auzi de pe scena din parc. Programul pe zile e de găsit pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Probabil sunteți și voi curioși să vedeți ce mai coace adolescentul din ziua de azi și cum stă el cu inspirația. ”Super”, festivalul de film creat de adolescenți, ajunge la cea de-a VI-a ediție și va veni cu proiecții nou-nouțe la Cinemateca Eforie, de la ora 18:00. Deschiderea a avut loc deja, chiar joi, dar proiecțiile se întind pe tot weekend-ul, terminându-se duminică după ora 20:00. Intrarea nu e liberă, dar e totuși un chilipir (3, 5, 8 sau 10 lei) pentru chestiile mișto pe care vi le-au pregătit tinerii.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

De Fundația Calea Victoriei știți deja, așa că acum vă dăm brânci pentru a participa la Ziua Porților Deschise. De la 11:00 până la 16:00 aveți demo-uri gratuite, fiecare de câte o oră. Asta înseamnă că puteți alege cursul la care vreți să participați, fie el de astronomie, despre emoții, literatură, design, călătorie și cât și mai câte. Înscrierile se fac pe site și fiecare dintre voi primește și un voucher de 50 de lei ce va putea fi folosit la o școală de vară în 2018. Ce mai așteptați?

Dacă aruncați un ochi pe pagina de Facebook a celor de la Nightlosers, o să vedeți cel mai bun exemplu de marketing at its best, când vine vorba de promovat concertul lor de sămbătă. Până una alta, vă sfătuim și noi să mergeți să-i auziți live, în variantă acustică, la Green Hours Jazz Cafe, de la ora 19:30.

BRĂILA

De mult n-am mai zis de evenimentele din Brăila, așa că ne luăm acum revanșa și vă trimitem la concertul Țapinarilor, la Kalos Pub. Evenimentul poartă hashtag-ul #Copilărie, dar e pentru toate vârstele, așa că fie că ai 5, 10, 20, 30, 40 sau 90 de ani, vino aici, de la ora 21:00. De neratat.

TIMIȘOARA

Timișoreni, atenție aici! La locul numit ”Capcana” poposește cel mai cel producător de muzică electronică român, și anume Rodion Ladislau Roșca. Pe la finalul anilor 70, începutul anilor 80, el crea muzică rock cu ajutorul supraimprimării și modulării sunetului de chitară și era recunoscut și apreciat de toți. Touși, niște decenii mai târziu, iată că numele lui nu mai e de găsit pe nicăieri și niciun festival nu îl are în line-up, deși muzica lui a rămas la fel de bună chiar și după atâția ani. Haideți de la ora 21:00 să vedeți și să auziți și voi cum sună muzica electonică adevarată și poate, poate, să îl facem recunoscut din nou pe scena românească.

Miercurea asta, în studio-ul nostru a ajuns Judith State, o artistă completă, dar foarte modestă de fel. De abia am reușit să obținem de la ea informația conform căreia ceva fabulos se întâmplă la Ambasada, de la ora 20:00. E vorba de un proiect artistic numit ”Dans wanderer”, în conceptul lui Cosmin Manolescu, ce îți propune sâmbătă spectacolul ”Călătorie către mine însumi”, realizată prin colaborare cu performării Judith State și Idris Clate. Sunt doar 40 de locuri disponibile, așa că mai bine ai fugi să te inscrii, intarea fiind liberă.

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

V-am zis noi că finalul săptămânii trecute a adus și primul spectacolul din cadrul proiectului ”Șnur”. Acum vine și cel de-al doilea, ”Soarele negru” pe numele lui, ce prezintă prin teatru, muzică și dans drumul către câștigarea libertații, în lupta cu răul. Se pornește de la ”idealurile comuniste” și vei fi purtat prin închisorile în care acest rău s-a manifestat. De la ora 19:30.

Petra Acker și al său band ajung duminica asta la Green Hours, într-un live ce va fi de ascultat de la ora 19:30. Nu vin cu mâna goală, ci cu un EP proaspăt copt, ”Never Been Better”. O să aveți ritmuri de Nu-Soul, RnB, Jazz, Funk, Hip-Hop, hai și nițel Gospel. Concertul va fi de simțit în aer liber, în grădina de la Green Hours.

BRAȘOV

Alexu and The Voices Inside, adică băiatul cu vocea, chitara și looper-ul, își lanseazaă cel de-al doilea EP, ”Luminescence”. După ce a cântat în deschiderea celor de la The Veils, în Expirat, sau la Sofar, Londophone și multe alte locuri din București și nu numai, acum ajunge și la Teatrul Arlechino. Pregătiți-vă pentru niște muzică sensibiliă și totodată energică ce vă va inunda urechile pe la ora 19:30.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine