Veștile Go-Mio din gastronomia locală #3

Anika Fried Chicken e destinația cea mai nouă din comunitatea Gault&Millau. Alex Dumitru și Andrei Popa, de la restaurantul Anika, au lansat chiar azi conceptul acesta de “comfort food and good vibes with 100% crispy factor.”

Anika Fried Chicken

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 31 octombrie, București: J’ai Bistrot București vă așteaptă la Brunch EGGsperience. Reload. Cu Gorgan, cu Shakshuka, Ochiuri adormite, Ouă poșate turcești și Ouă împrăștiate corect;

– 31 octombrie, București: Athanor. La coupteur. pregătește un Grătar la Real Foods în Epic 72;

– 31 octombrie, Iași: Restaurant Panoramic Iasi pregătește un Halloween la înălțime cu un meniu pe bază de dovleac;

– 31 octombrie & 1 noiembrie, București: Expiratpropune We Will Brunch You • Sâmbătă & Duminică la Expirat, între 12:00 și 16:00;

– 1 noiembrie, București: J’ai Bistrot București face Grătar • în grădină la J’ai;

– 1 noiembrie, București: Zexe Sofia nr.1 se pregătește de Zexe Sofia – Vin fiert și gogoși…pentru pofticioși!;

– 7 noiembrie, Brăila: Peste si vin vă invită la The Taste – Fine dining 5th Edition;

– 7 noiembrie, București: Noeme – former GUXT propune un meniu de degustare cu pairing cu bere și o sesiune online de degustare. Detalii despre cum funcționează găsiți pe pagina lor.

Restaurante și bucătari:

– Lavinia Maier este de luna aceasta bucătar șef la Graf Restaurant & Pizzerie. Îi urăm succes și o urmărim cu drag;

– Voi știți de terasele încălzite din București? Cei de la ialoc.ro au făcut o colecție dedicată pe platforma lor și ne bucurăm să regăsim acolo și restaurante din comunitatea Gault&Millau. Revenim și cu o postare separată cu imagini de pe terase încălzite, dar vă lăsăm deja cu câteva nume: the ARTIST Restaurant, NOUA, MAIZE farm to table, Noeme – former GUXT, Le Bab Bucharest, Mesogios Seafood Primaverii și NOMAD Skybar;

GastroLab Piata Victoriei a câștigat recent “Best of Awards of Excellence”, oferit de Wine Spectator.

Vinuri și crame:

Dagon Clan Wines are o imagine și un site nou, cu tot cu magazin online, iar motto pentru final de an pare să fie #setedebine.

Alte vești din gastronomie:

Cel mai nou episod din podcastul BIRT al celor de la FRAGMENTE e cu Alex Dumitru și e despre Ciuperci de Sezon;

– Ediția 2 din cartea Bucate de prin sate s-a lansat de curând și găsiți acolo rețete de la bucătari din toată țara – printre care și cei și cele de la SyndicatGourmet, Paninaro Bucharest, Viscri 32 – White Barn and Blue House, Bistro de l’Arte și Cincsor.Transilvania.Case de Oaspeti;

SyndicatGourmet
foto: Ioan Bebeselea

– Cei de la Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu au pornit din nou la drum și s-ar bucura de recomandări de bucătării și personaje autentice pe care să le fotografieze;

Bucătăria Hoinară 

Foodies merg #maideparte – Portret de foodie

Continuăm cu două comportamente pe care le are un foodie autentic: transmite gânduri pozitive către restaurante și preferă felurile de mâncare de sezon.

Facem portretul robot al unui foodie. Ne dorim ca această comunitate să devină tot mai vizibilă și mai puternică, iar dacă te auto-identifici, te invităm să te bucuri de experiențe gastronomice memorabile oferite de restaurantele selectate de comunitatea Gault&Millau și de Avanposturile Radio Guerrilla. Le găsești marcate ca atare în ambele platforme. Perioada aceasta e cea mai potrivită pentru a susține gastronomia.

Săptămânal, portretul unui foodie autentic se va contura tot mai clar cu noi comportamente dorite și apreciate de creatorii de gust din comunitățile noastre.

Recomandare articole Gault&Millau:

Am stat de vorbă cu două foodies: Cristina Mazilu [Mazilique] și Corina Dima [De Corina] – interviurile fac parte din seria #cutoțiifoodies, lansată luna aceasta.

Seria #cutoțiifoodies / “Cu toții foodies” reprezintă asumarea ambiției noastre îndrăznețe: să fim cu toții foodies. Iar ca să ajungem acolo, acționăm metodic: îi cunoaștem întâi pe pasionații de gastronomie – pe acei foodies pe care îi urmărim îndeaproape și despre care știm că frecventează restaurantele din comunitatea Gault&Millau. Își aleg experiențele culinare după același principiu folosit și de ghidul nostru: gustul e înainte de oricine.

Explorăm cu fiecare din ei ce înseamnă conceptul de foodie, cum a devenit fiecare un foodie și ce face să-și întrețină și dezvolte această identitate. Construim apoi portretul robot al unui foodie, în așa fel încât să fie simplu să vă auto-identificați deja sau să deveniți unul. Iar când convertirea României către un spațiu plin de foodies se va fi săvârșit, vom ști că misiunea noastră de a aduce împreună pe creatorii de gust cu cei care caută experiențe deosebite în jurul gustului se va împlini.

Dincolo de papilele gustative, să fii foodie este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre lume, despre tine și despre ce se întâmplă când treci dincolo de bariere. Identitatea aceasta îți crește așteptările față de un creator de gust – bucătarul care pune esența unui terroir în farfurie – și îți permite să te bucuri mai mult de o experiență gastronomică, acasă sau la restaurant, în timp ce te conectezi la o comunitate tot mai mare.

Kulinarium

Pe săptămâna viitoare, #foodies!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine