Veștile Go-Mio din gastronomia locală #7

– Mâncurry este mult-așteptatul concept de livrare al celor de la SyndicatGourmet. Începând de săptămâna viitoare, cei din Sibiu sunt norocoși – pot alege zilnic dintr-o selecție de curry-uri și supe pregătite de echipa lui Ioan Bebeselea, toate gătite din ingrediente locale.

Syndicat Gourmet

🎀 Idei de cadouri din gastronomie:

– Am lansat împreună cu ialoc.ro cardul cadou #maideparte care poate fi folosit în aproape 30 restaurante din comunitatea Gault&Millau, iar lista va continua să crească;

Chicineta a lansat THE MORNING AFTER XMAS – mini colecția de farfurii numai bune pentru un cadou de Crăciun;

– Vinto – Gastro Wine Bar are un magazin online și se pregătește de Black Friday;

L’Atelier Relais & Chateaux

Desprevin.ro propun pachete noi de vinuri în fiecare săptămână;

Delicii din Țara Făgărașului la Espace Minoux – găsiți aici produse de la artizani din Țara Făgărașului.

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– 28-30 noiembrie: NOUA se pregătește de 3 zile de dezlegare la pește – meniul e deja pe pagina lor;

– 27-28 noiembrie: KAIAMO Kanteen are un nou meniu – și vor continua să îl actualizeze la fiecare 3 zile;

KAIAMO. Photo: Corina Dima.

– 28 noiembrie: Balls. o să aibă chiftele cu plachie ca în Deltă;

– 28, 29 noiembrie: pe Malai Cristina o găsiți la Prânz la J’ai Bistrot. Cu Andreea si Mălai;

– 27-29 noiembrie: la DRAKO kUHNIA bALKANICA se face Craciun Tasting Menu (varianta mai simandicoasa a balcanicului “Mancam pana nu mai putem”);

– 30 noiembrie – 1 decembrie: Expirat vă așteaptă la “Expirat de casă” în aer liber, lângă foc, cu exact acele mâncăruri pe care v-ați aștepta să le aveți în cele două zile de sărbătoare;

– 1 decembrie: Melinda Teohari și Halamahala au de gând să facă o înfrățire culinară: HAILA MAHALA – Ceaun și berbecuț;

– 1 decembrie: Amvrosia Restaurant Grecesc pregătește un meniu special.

Amvrosia Restaurant Grecesc

Restaurante și bucătari:

Hădean Catering propune pachete speciale de Sărbători – comenzile pot fi făcute până pe 12 decembrie;

Homemade a pregătit meniu special de Crăciun și Revelion;

– De mâine, Pâine și Vin au un nou meniu de brunch românesc;

ZORI Restaurant face cozonaci – deja primesc comenzi pentru Sărbători sau chiar mai curând;

ZORI Restaurant

– Sună tentant cozonac cu mac? Îl găsiți pe lista de comenzi a celor de la Szikra;

– Tacos de la M.A.T Restaurant sunt de azi disponibili și cu livrare;

– Urban Pizza e conceptul pe care se pregătește să-l lanseze The Manor Restaurant & Lounge;

Kulinarium pregătește meniu special cu mâncare tradițională toată luna decembrie;

– Salvo Lo Castro a venit în București – îl găsiți la The GRILL;

– Foodies din București au avut un weekend bun – s-a deschis (în sfârșit) Pickles.

Pickles

Vinuri și crame:

– Crama Bauer acceptă comenzi pentru J.O.H.A.N.N.A. 2013 magnum până pe 1 decembrie. Detalii pe pagina Bauer Raluca;

– Dacă vă este dor de o vizită la cramă, sunt două video noi pe pagina de YouTube a celor de la Crama Oprișor.

Alte vești din gastronomie:

– Revista Horeca Romania a ajuns la ediția 100;

Horeca Insight Magazine a prezentat ieri premiile HORECA AWARDS 2020 – video de la eveniment este disponibil pe pagina lor;

– Sorin Barbu de la La Pescaderia by Alioli și La Finca Alioli poveste într-un interviu publicat de Biz despre cum gestionează perioada aceasta și care îi sunt așteptările despre revenirea clienților în restaurante.

Foodies merg #maideparte – Portret de foodie

Continuăm cu ceva ce face un foodie autentic: Foodies sunt interesați de vinuri din soiuri locale.

Băbească Neagră, Crâmpoșie Selecționată, Feteasca Neagră, Feteasca Albă, Feteasca Regală, Negru de Drăgășani,  Mustoasă de Măderat, Novac, Șarbă ori Zghihara de Huși, printre altele, fac parte din vocabularul unui foodie. Pasionații de gastronomie știu că o asociere reușită dintre un vin și un fel de mâncare este o experiență care rămâne multă vreme vie în memorie, așa că dedică timp pentru a înțelege mai multe despre vin și a completa, astfel, tot ce știu deja despre mâncare. Vinurile din soiuri locale le stârnesc în mod deosebit interesul pentru că ele sunt expresia cea mai clară a terroir-ului de aici și pentru că ele pot ajuta România să se distingă ca brand important pe scena internațională a vinurilor.

Un foodie autentic este curios despre vinuri și struguri, iar noi în îi venim în ajutor cu informații despre vinuri și crame pe platforma locală, în timp ce Radio Guerrilla include și promovează crame în lista sa de Avanposturi.

Facem portretul robot al unui foodie. Ne dorim ca această comunitate să devină tot mai vizibilă și mai puternică, iar dacă te auto-identifici, te invităm să te bucuri de experiențe gastronomice memorabile oferite de restaurantele selectate de comunitatea Gault&Millau și de Avanposturile Radio Guerrilla. Le găsești marcate ca atare în ambele platforme. Perioada aceasta e cea mai potrivită pentru a susține gastronomia.

Săptămânal, portretul unui foodie autentic se va contura tot mai clar cu noi comportamente dorite și apreciate de creatorii de gust din comunitățile noastre.

Recomandare articole Gault&Millau:

Am stat de vorbă cu Monica Roșu și am adunat recomandări de restaurante pentru perioada aceasta și resurse minunate de învățare pentru orice foodie: – interviul face parte din seria #cutoțiifoodies.

Seria #cutoțiifoodies / “Cu toții foodies” reprezintă asumarea ambiției noastre îndrăznețe: să fim cu toții foodies. Iar ca să ajungem acolo, acționăm metodic: îi cunoaștem întâi pe pasionații de gastronomie – pe acei foodies pe care îi urmărim îndeaproape și despre care știm că frecventează restaurantele din comunitatea Gault&Millau. Își aleg experiențele culinare după același principiu folosit și de ghidul nostru: gustul e înainte de oricine.

Explorăm cu fiecare din ei ce înseamnă conceptul de foodie, cum a devenit fiecare un foodie și ce face să-și întrețină și dezvolte această identitate. Construim apoi portretul robot al unui foodie, în așa fel încât să fie simplu să vă auto-identificați deja sau să deveniți unul. Iar când convertirea României către un spațiu plin de foodies se va fi săvârșit, vom ști că misiunea noastră de a aduce împreună pe creatorii de gust cu cei care caută experiențe deosebite în jurul gustului se va împlini.

Dincolo de papilele gustative, să fii foodie este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre lume, despre tine și despre ce se întâmplă când treci dincolo de bariere. Identitatea aceasta îți crește așteptările față de un creator de gust – bucătarul care pune esența unui terroir în farfurie – și îți permite să te bucuri mai mult de o experiență gastronomică, acasă sau la restaurant, în timp ce te conectezi la o comunitate tot mai mare.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine