Sunt aproape doi ani de când împărtășesc aici impresiile și experiențele mele cu vinul și vă îndemn la diverse asocieri între mâncare și vin. Aceiași ani în care am avut parte de restricții pe fond de pandemie iar obiceiurile de consum au fost supuse unor distorsiuni cumplite. Trag speranțe însă că pandemia se îndreaptă spre sfârșit (sau cel puțin ne-am învățat să trăim cu ea) și ne vom relua viața așa cum era ea înainte. Poate nu vom mai fi lăsați să petrecem în baruri până la 5 dimineața, dar nici sa mergem la culcare la ora 10 PM nu se poate impune la nesfârșit, așa ca întrevăd vremuri mai bune pentru iubitorii de socializare si vinuri bune.
De acum puteți bea cu mine la propriu, nu doar in online, pentru că am decis sa fiu și mai aproape de vin, de iubitorii de vin, de producători și importatori, lucrând ca somelier într-un wine bar. Așa că încetați să mai beți doar acasă, veniți să descoperim împreuna vinuri pe care nu le-am mai băut, în special cele scumpe, pe care nu prea ni le putem permite decât la ocazii speciale. Într-un wine bar se deschid multe sticle și șansele de a testa ceva bun sunt mari.
Mă găsiți la Lova Wine Bar, pe strada Franklin (in spatele ateneului) într-o locație amenajată cu mult gust de către designerul Aleksandrina Mihaylova, de unde și numele barului 🙂
De fapt cred că este singurul wine bar de designer din București, dacă îmi este permisă lipsa de modestie. Când toți ceilalți sunt concentrați pe minimalism, aici veți găsi multe obiecte vintage, oglinzi ce îmbracă spațiul, chiar și flori proaspete ce aduc o energie specială locului. Renunț la descrieri pentru că vreau să las imaginile să vorbească.
Dacă imaginile au menirea de a ”vinde” povestea și de a vă face să intrați, atmosfera creată în bar seară de seară cu siguranță vă va face să reveniți, așa cum deja fac mulți dintre cei ce au descoperit barul.
– pentru că e un loc foarte ”social” după o perioadă de multă distanțare
– pentru că se leagă noi prietenii, de unde și sloganul bine ticluit ”unexpected friends”
– pentru că sezonul estival e chiar după colț
– pentru că aici e locul preferat al vinurilor de autor (Primul, creat de Alex Dona și Marina Samoilă, Leonte, creat de Claudiu Leonte și probabil, în viitorul apropiat, mini seria creată de Crama Gramma pentru Tetelu); pentru că plănuim să intermediem întâlnirea dintre creatori și iubitorii vinurilor lor
– pentru că în fiecare luni toți cei care nu au un partener de pahar sau de vorbă își pot petrece seara în compania altora cu nevoi identice
– pentru că miercurea sunt evenimente de lansare a unor crame noi sau etichete noi, așa cum a fost zilele trecute când am lansat Red King Rezerva, un Cabernet Sauvignon puternic de la Crama Ferdi ce a stat doar câteva săptămâni pe rafturi și acum e deja sold out (mai vorbim de el la anul, dacă sunteți pe fază)
– pentru că au observat și recomandat locul Gault & Millau, primul ghid gastronomic internațional prezent in România, De Corina, Blog de timp liber, Alina Iancu, organizatoarea unui rafinat târg de vinuri Revino Wine Show și alte personalități ale lumii mondene.
– last but not least, pentru mine; pentru că am renunțat la o muncă facilă, de birou, în asigurări, pentru a fi cât mai aproape de voi și pentru a descoperi împreună noi și noi gusturi si arome
– pentru că #winewithme